Med växande viltstammar och allt mindre tid även för oss jägare så är faktum att ibland kan det vara skönt att helt enkelt lämna bort det fällda viltet och dessutom få pengar tillbaka eller varför inte få det styckat och packat av oss färdigt att stoppa i frysen. Vår vilthanteringsanläggning är öppen dygnet runt för dig!

Innan du lämnar ditt fällda vilt till oss
LÄS DETTA NOGA!

Använd engångshandskar när ni passar viltet för att inte överföra bakterier till viltet och vice versa.

Allt vilt som lämnas in hos oss ska alltid vara pälsade.

Alla röda organ (hjärta, lungor, 2st njurar, lever samt mjälte) skall alltid medtagas. Alternativt kan intyg från godkänd viltundersökare som deltagit i jakten medfölja.

Var noga med att fylla i intyget korrekt. Högerklicka på PDF-ikonen nedan för att ladda hem intyget med våra uppgifter förifyllda.

Vi avsaknad av organ kasseras viltet. Det är viktigt att viltet snarast kommer till våra anläggningar, framförallt under den varma perioden på året. Om viltet inte är korrekt hanterat fram till leverans till oss så debiteras kassationsavgift leverantören.

Skalle på Vildsvin skall alltid medfölja.

Vi tar ej emot hagelskjutet vilt.

Vi förbehåller oss rätten att neka vilt som ej uppfyller våra krav på kvalitét och hygien!

 

Så här gör du!

När ni ska hänga viltet så använd er av den nedersta senan, vid hasen strax ovanför klöven för att minimera kontaminering med bakterier utifrån.

Du tar loss samtliga lappar med samma nummer.

Intyg: Samtliga lappar fästes i bukhålan med 1st köttspik.

Organ: 1st lapp fästes i bukhålan & 1st lapp på påsen med organ.

Om ni lämnar med intyg så dubbelkolla en gång extra att ni fyllt i det rätt. Som mottagande anläggning ska anges: Stenbo Gård 800.

Fyll sedan i inlämningslistan.

Är det första gången du lämnar in vilt hos oss så är det viktigt att du fyller i dokumentet för ny leverantör så vi kan lägga upp dig som leverantör.

Kontakta oss vid frågor!